Neînțelegeri între Consiliul Județean și Primăria Botoșani de la preluarea platformelor de gunoi

platforma de gunoiPrimăria Botoșani trebuie să preia de la Consiliul Județean 150 de platforme de gunoi realizate în cadrul Master planului județean privind gestionarea deșeurilor. Preluarea platformelor, susține Simion Drelciuc, directorul Urban Serv Botoșani, presupune costuri pe care nici Consiliul Județean, dar nici municipalitate nu sunt dispuse să le suporte.

like facebookMarea problemă care există în preluarea lor nu este efectiv preluarea, ci costurile care implică preluarea celor 150 de platforme. Acestea au în componența lor aproximativ 1000 de containere pentru deșeuri menajere, 544 de containere pentru deșeuri de plastic și metal, 272 containere pentru deșeuri de carton și hârtie și 270 containere pentru deșeuri de sticlă. Deșeurile astea trebuiesc colectate, iar colectarea lor implică costuri. Consiliul Județean spune că nu are cum să plătească costurile respective, automat nici autoritatea publică nu are cum să suporte costurile respective. Legislația spune că toate costurile privind colectarea deșeurilor, de la generare, colectare, transport și eliminare prin depozitare sau valorificare trebuie prinse în tarife”, a menționat Drelciuc.

Cele 150 de platforme de gunoi se adaugă la cele 80 de platforme care deja există în municipiul Botoșani. Fiecare platformă va avea în dotare minim șase euro containere. D

 

 

2 thoughts on “Neînțelegeri între Consiliul Județean și Primăria Botoșani de la preluarea platformelor de gunoi

  1. Care eurocontainere ???? Cele pe care Consiliul Judetean le are in gestiune si teoretic ar trebui predate catre Urban Serv? Nu d-lor cine a semnat de receptie a eurocontainerelor o sa aiba proata surpriza sa vada ca mai mult de 60% sunt depreciate si nu mai pot fi folosite in urma depozitarii necorespunzatoare. Cine va plati , asta i intrebarea !!!!!!!

  2. Nu stiu cit de mari sunt platformele de la Botosani, insa cele din mediul rural sunt, de fapt, niste jucarii: foarte inguste, cu o ingradire de 2 lei, fara platforme de acces, cu putine containere.
    Deci,…… bani cheltuiti aiurea, pentru ca deseurile sunt aruncate prin jurul platformelor si sunt un factor important de poluare a mediului. Acum, onor administratia publica judeteana cam vrea sa scape de ele, plasindu-le pe gitul celor de la locale, iar Drelciuc – maestru in tocarea banilor fara prea mare eficienta, nu mai vrea sa se lege la cap si cu aceste platforme gata ..mobilate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *