Consilieri locali în AGA de la societățile din subordine. Cine sunt aceștia!

consiliul local ales 2016Consilierii locali au revocat Hotărârea privind modul de exercitare a competențelor Consiliului Local față de societățile din subordine și au numit câte doi membri, reprezentanți ai Consiliului Local, în Adunarea Generală a Acționarilor. Cum proiectul de hotărâre a fost inițiat de viceprimarul Cosmin Andrei, iar PSD are majoritate în Consiliul Local, reprezentanții desemnați în AGA la societățile Eltrans, Urban Serv, Locativa și Modern Calor sunt toți consilieri social-democrați. Cosmin Andrei a făcut acest demers, după ce a trimis și o solicitare la prefectul județului Dan Nechifor să nu dea aviz favorabil pe hotărârea respectivă.

like facebookNu aveam așteptări foarte mari să primesc un răspuns cu celeritate de la domnul prefect. Eu aștept în continuare răspunsul domnului prefect, care a fost învestit în această funcție unde nu se face politică. Este o personalitate apolitică a județului Botoșani. Îmi doresc ca acest răspuns să vină într-un termen foarte scurt, așa cum au venit și altele și ținând cont că suntem vecini de clădire. Hârtia ar trebui să vină foarte repede, pe traseul cel mai scurt, să nu ajungă pe la sediul PNL”, a menționat Cosmin Andrei.

Consilierul local Cătălina Lupașcu i-a spus viceprimarului că PSD își dorește să politizeze absolut tot.

Cosmin Andrei a venit și cu un proiect de hotărâre privind numirea unor reprezentanți ai Consiliului Local în Adunarea Generală a Acționarilor de la cele patru societăți. Astfel, în AGA de la Urban Serv vor face parte Vasile Chiru și Ioan Brânzei, la Modern Calor au fost desemnați Ady Petrușcă și Gabriel Tanasă, la Eltrans Cătălin Bosovici și Andreea Buiuc, iar la Locativa Silvia Diaconu și Daniela Vicol.

Pentru că PSD deține majoritatea, proiectul a fost adoptat. Asta în ciuda criticilor aduse și de liberalul Eugen Țurcanu, care a spus că se aștepta ca PSD să propună niște persoane care să nu facă parte din Consiliul Local și să fie specialiști în domeniile respective.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *