Deținuții din Penitenciarul Botoșani vor participa la activități liturgice în mai multe biserici din județ

detinuti-la-bisericaPenitenciarul Botoșani în colaborare cu  Protopopiatul Botoșani a inițiat  la  nivel local,  proiectul  ,,Credo’’ – Campanii de schimbare a atitudinii sociale față de deținuți la nivelul comunității locale .

În cadrul proiectului sunt  realizate acțiuni în comun, cu implicarea parohiilor ortodoxe aparținând Protopopiatului Botoșani, constând în activități liturgice-slujbe, expoziții de obiecte realizate de deținuți în atelierele ocupaționale, povești de succes privind incluziunea socială,  expuneri, dezbateri privind mediul penitenciar actual).

like facebookPe toată perioada desfășurării, respectiv octombrie –decembrie 2016, sunt prevăzute a se realiza  câte una-două astfel de acțiuni / lună, în parteneriat cu diverse parohii din municipiul Botoșani. Ținând cont de oportunitățile partenerilor și din rațiuni liturgice, activitățile  se vor desfășura cu preponderență în zilele de sâmbătă, în spațiile sociale ale parohiilor implicate, cu participarea unui număr de 20 de persoane private de libertate ce reprezintă grupul coral al Capelei Penitenciarului.

preot-icoane-detinutiObiectivul general al proiectului îl reprezintă facilitarea incluziunii sociale a persoanelor private de libertate din Penitenciarul Botoșani prin sensibilizarea opiniei publice cu privire la problematica reintegrării sociale.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *