Un botoșănean, candidat la alegerile parlamentare, și-a făcut statuie în fața casei părintești, devenită muzeu!

casa-natala-leon-danailaLeon Danaila (83 de ani), celebrul neurochirurg, si-a facut muzeu pe banii lui, in satul sau natal. Medicul Leon Danaila este considerat parintele neurochirurgiei romanesti, avand in palmares peste 30.000 de operatii pe creier. Membru al Academiei Romane, Danaila nu ezita acum, la 83 de ani, sa intre in politica, declarand ca ar fi tentat sa fie minstru al Sanatatii, informeaza ȘtirileKanalD.

like facebookRecompensat cu titluri si distinctii in toata lumea, Danaila a tinut sa adune toate trofeele intr-un singur loc, si anume in casa sa parinteasca din orasul Darabani, din Botosani, care a devenit muzeu, in 2003. Danaila a dat majoritatea banilor, insa a tinut sa ridice si doua statui in fata casei, una a lui,  cealalta a sotiei sale. „Leon Danaila a venit ultima data la Darabani in 1999, cand a fost facut cetatean de onoare al orasului, titlu pe care si-l onoreaza de fiecare data cand un concitadin de-al sau are o problema medicala mai grava. Ulterior, la o intalnire la Bucuresti, primarul Corneliu Arosoaie i-a propus ridicarea muzeului”, scria Jurnalul national in 2004.

leon danaila cetatean de onoare botosani„Profesorului i-a placut ideea si a si participat la punerea ei in practica: a finantat lucrarea cu circa 150 de milioane, primaria adaugand 50, dar in mana de lucru si nisip, a trimis acolo cartile sale, diplomele, trofeele, tablourile. A spus ce-i place si ce nu. Ce obiecte ar vrea sa fie in ea si ce nu. Ba chiar si-a facut singur statuile din curte: una pentru el, una pentru sotia Alexandrina”, dezvaluia ziarul, potrivit Kanal D

Leon Dănăilă a devenit cetățean de onoare a municipiului Botoșani, anul trecut.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *