Prefectul județului Botoșani: Înţeleg că sunt unităţi de învăţământ unde se refuză decontarea abonamentelor elevilor

dan nechifor florin bulgaruO serie de probleme privind naveta elevilor au fost discutate vineri dimineaţă la Prefectură, într-o întâlnire la care au fost invitaţi şi reprezentanţi ai transportatorilor. Potrivit semnalelor de alarmă transmise de unii primari din judeţ, sunt operatori de transport care refuză să preia elevi pe trasee, dar şi unităţi de învăţământ unde se blochează procedura de decontare a abonamentelor făcute de şcolari.

like facebookO situaţie aparte, discutată în cadrul şedinţei, a fost cea de la Răchiţi, unde traseele către şcoli sunt asigurate săptămânal de doi transportatori, în mod alternativ, copiii trebuind să facă două abonamente. Discuţiile au reliefat că există o procedură de decontare şi în această situaţie, prefectul Dan Nechifor solicitând să fie informaţi toţi cei implicaţi, astfel încât copiii să nu aibă probleme.

”Înţeleg că sunt şi unităţi de învăţământ unde se refuză decontarea abonamentelor. Au fost amintite Liceul sportiv, Pedagogic, „Gheorghe Asachi” şi „Elie Radu”. Am solicitat reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar să facă atenţionările necesare., a declarat prefectul Dan Nechifor.

Conform ultimei ordonanţe de urgenţă privind decontarea abonamentelor, primarii, alături de consiliile judeţene şi de Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier pot aplica sancţiuni pentru refuzul abonamentelor sau pentru neasigurarea transportului elevilor către şcoală.

Îi rog pe domnii primari să se asigure că elevii navetişti nu au probleme, şi să  ne semnaleze blocajele ce apar., a completat Dan Nechifor.

 

One thought on “Prefectul județului Botoșani: Înţeleg că sunt unităţi de învăţământ unde se refuză decontarea abonamentelor elevilor

  1. Nu inteleg ce treaba are prefectul cu decontarea transportului elevilor??? Omul asta cred ca face campanie electorala pentru PNL, altfel nu se poate explica de ce se baga el in probleme care nu sunt de competenta sa. De ce nu asigura Prefectura decontarea acestor cheltuieli?
    Mai bine ar discuta cu premierul ( daca este capabil) sa ajute primariile care nu mai au bani nici pentru sare la scrumbie. Stii acest aspect, prefectule???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com