Decizie surpriză a judecătorilor în dosarul în care un fost director al Direcţiei Silvice era acuzat de corupţie

Mihai Axinte, fost director la Directia Silvica Botosani
Mihai Axinte, fost director la Directia Silvica Botosani

Judecătorii Tribunalului Botoşani s-au pronunţat, joi, în dosarul în care Mihai Axinte, fostul director al Direcţiei Silvice era acuzat de infracţiuni de corupţie.

Judecătorii l-au achitat pe silvicultor motivând că faptele de care este acuzat nu sunt prevăzute de legea penală, însă au lăsat nesoluţionată latura civilă.  Mihai Axinte a fost trimis în judecată, la sfârşitul anului trecut, de procurorii DNA Suceava pentru abuz în serviciu.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2007-2008, în timp ce era directorul instituţiei nu a contestat în instanţă două hotărâri ale Comisie Judeţene de Aplicare a Legilor Fondului Funciar ce priveau retrocedarea a 348 de ha de pădure unui cetăţean străin.

like facebookConform legislaţiei cetăţenii străini nu puteau primi drept retrocedare pădure. Mai mult decât atât, director a dispus ulterior cumpărarea întregii suprafeţe de pădure de la persoana care l-a dobândit, contra sumei de 2.439.450 de lei. Acum în cadrul dosarului această sumă reprezintă prejudiciu la care se mai adaugă şi 37.782 de lei reprezentând alte cheltuieli conexe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com