Prefectul Nechifor, cu ochii pe firmele care asigură transportul elevilor navetiști. Ce avertisment le-a transmis!

prefect Dan NechiforPrefectul județului, Dan Nechifor, atrage atenţia transportatorilor să asigure transportul rutier al elevilor, dat fiind faptul că în câteva zile vor intra în vigoare prevederile ordonanţei de guvern referitoare la decontarea navetei elevilor către şi dinspre şcoală. El spune că nerespectarea acestor obligaţii constituie contravenţii şi se vor sancţiona începând cu luna noiembrie, cu amenzi de la 4.000 la 6.000 de lei.

like facebookPractic, prin această ordonanță s-a abrogat prevederea care plafona decontarea abonamentelor, prevedere care la nivelul judeţului Botoşani a redus la jumătate numărul copiilor care solicitau decontarea abonamentelor. De la aproximativ 5000-6000 de  elevi, s-a ajuns la 3.000”, susține prefectul.

Nechifor afirmă că în martie erau în evidenţele Inspectoratului Şcolar 3.500 de elevi navetişti, care se deplasează către şcoală pe distanţe între 3 şi 50 de kilometri, iar în luna septembrie a noului an şcolar, în Botoşani erau luaţi în evidenţă cca 2.300 de elevi, navetişti şi 29 de unităţi şcolare unde aceştia învaţă.

Fac precizarea că eliminarea acestui plafon pentru decontare, nu va permite, însă, transportatorilor să aibă un comportament oportunist, de aceea se va veni cu un tarif maximal per kilometru şi un calcul ce urmează să fie aprobat printr-o hotărâre de Guvern. Aceasta pentru că, sunt situaţii în ţară în care preţurile maxime, sunt de până la 8 ori mai mari decât cele minime, pe aceeaşi distanţă. Din informaţiile pe care le deţin, diferenţe mari sunt şi la noi în judeţ”, a adăugat prefectul.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *