Racla cu sfintele moaşte ale Sfântului Ierarh Nectarie, scoase spre închinare la Biserica de la Spitalul de Copii

raclasf-nectarieBiserica „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie”, din curtea Spitalului de copii Botoşani, îşi serbează hramul, pe 9 noiembrie, cu ocazia prăznuirii Sfântului Ierarh Nectarie.

Programul liturgic dedicat acestei sărbători începe sâmbătă, 5 noiembrie, ora 17, când, în cadrul slujbei Paraclisului Sfântului Ierarh Nectarie, la care va participa grupul psaltic “Macarie Ieromonahul” din Suceava, racla cu sfintele moaşte ale Sfântului Ierarh Nectarie va fi scoasă din biserică în procesiune şi aşezată, spre închinare, pe un podium special amenajat. Credincioşii botoşăneni vor avea bucuria de a se închina la sfintele moaşte până miercuri seara.

like facebookSfântul Ierarh Nectarie, cunoscut în lumea întreagă ca vindecător al bolilor sufletești și trupești,  a fost canonizat de Biserica Ortodoxă din Grecia în anul 1961 şi este  unul dintre cei mai iubiţi şi căutaţi sfinţi de către credincioşii din toată lumea pentru că „cine a năzuit la ajutorul său şi cu credinţă i s-a rugat nu a rămas neajutat”.

„Sfântul Nectarie ne-a învățat, prin viața sa, să nu încetăm nici o clipă să cerem, prin rugăciune, ajutorul Bunului Dumnezeu. Marți seara, de la ora 1700, va fi oficiată, slujba vecerniei unită cu litia, iar miercuri, 9 noiembrie 2016, în ziua hramului, programul liturgic începe la ora 7 şi cuprinde: Miezonoptica, Ceasurile, Utrenia, Acatistul Sfântului Nectarie şi Sfânta Liturghie. Încheiem această frumoasă perioadă de sărbătoare în rugăciune, cu Taina Sfântului Maslu, miercuri de la ora 17, săvârșită în sobor de 7 preoți. Îi aşteptăm pe credincioşii din municipiul Botoşani să fie alături de noi în aceste zile de sărbătoare, să ne rugăm împreună bunului Dumnezeu să ne dăruiască smerenia și dragostea Sfântului Nectarie. ” a declarat preotul paroh Marius Ciobanu.

Reamintim că biserica cu hramul „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie” din municipiul Botoşani, a fost construită în perioada 2009 – 2010, şi a fost sfinţită în ziua de 14 noiembrie 2010 de către IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *