Doina Federovici a votat pentru inițiativa cetățenească a celor 3 milioane de români care susțin familia formată dintre un bărbat și o femeie

doina federoviciPreședintele PSD Botoșani, Doina Federovici a votat marți în Comisia Juridică a Senatului României pentru adoptarea raportului de admitere a inițiativei cetățenești semnată de 3 milioane de români din toate zonele țării, care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie. Astfel, dacă legea va fi votată și în plenul Senatului și va fi adoptată și de Camera Deputaților, se va revizui articolul 48 din Constituția României prin care se definește familia. În acest sens, se va înlocui sintagma „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți” cu denumirea „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”. 
Senatorul social-democrat consideră că în acest fel se consolidează funcția naturală a familiei, și anume aceea de a promova ca scop fundamental procrearea și perpetuarea neamului omenesc.
 
like facebookConsider că menirea principală a unei familii este aceea de a aduce pe lume copii care la rândul lor să contribuie la bunăstarea societății și să contribuie la dezvoltarea socială și economică a țării noastre. Atât în județul pe care îl reprezint în Parlament, cât și la nivelul României, datele statisticie arată că avem un spor natural negativ. De mai mulți ani România înregistrează un trend negativ în ceea ce privește natalitatea, astfel că numărul deceselor depășește în fiecare lună numărul nașterilor. Este datoria noastră ca oameni politici să ne preocupe dezvoltarea familiei și susținerea creșterii natalității, iar acest lucru se poate face numai prin căsătoria dintre un bărbat și o femeie”, a declarat senatorul Doina Federovici.
 
Reprezentanta PSD Botoșani în Senatul României a subliniat că inițiativa cetățenească pe care a susținut-o în Comisia Juridică a fost votată de toți senatorii.
 
Pentru a-și împlini menirea, familia trebuie să rămână întemeiată exclusiv pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Societatea românească are nevoie ca această definiție să fie înscrisă în Constituție”, a subliniat senatorul PSD. 
Proiectul de lege care a primit raport de adoptare în Comisia Juridică va fi dezbătut în plenul Senatului României, iar apoi va intra în vigoare doar dacă va fi adoptat și de Camera Deputaților, care are rol decizional în acest caz, și dacă va fi promulgat de Președintele României, Klaus Iohannis. În cazul în care acesta va refuza promulgarea, proiectul va trebui să parcurgă din nou toate etapele parlamentare. Dacă în final va ajunge din nou pe masa Președintelui, acesta va fi obligat să îl promulge, iar legea va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial. 

 

2 thoughts on “Doina Federovici a votat pentru inițiativa cetățenească a celor 3 milioane de români care susțin familia formată dintre un bărbat și o femeie

  1. Avand in vedere ca pana acum nici in judetul pe care il reprezentati si nici in tara nu a fost permisa casatoria intre persoane de acelasi sex, iar familia a fost si este una traditionala, intre un barbat si o femeie, iar natalitatea a scazut chiar si asa, nu cred ca asta este problema. Natalitatea scade datorita nivelului de trai, care scade datorita clasei politice. Luand-o pe acelasi rationament, cred ca ar trebui redefinita clasa politica, nu conceptul de familie.Daca doriti sa va preocupati de dezvoltarea familiei ar trebui sa va preocupati si de bunastarea ei. Un om constient nu prea vrea sa aduca pe lume mai multi copii in momentul in care nu poate sa ii asigure comfortul necesar. Asa ca nu mai creati probleme inexistente. Nici pana acum nu a fost definita familia asa cum doriti dumnevoastra si nu s-a intamplat nimic. Dar trebuie sa iesim un evidenta cu ceva…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com