Un viceprimar al municipiului Botoșani îi cere prefectului să nu acorde aviz de legalitate pe o hotărâre de Consiliu Local

cosmin-andreiViceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, consideră că Hotărâre privind modul de exercitare a competențelor Consiliului Local față de societățile din subordine, adoptată în ședința de săptămâna trecută, este ilegală și va cere prefectului Dan Nechifor să nu acorde aviz de legalitate.

like facebookHotărârea a fost promovată de consilierul PNL, Marius Oroșanu, și se referă la reprezentarea Consiliului Local în AGA de la Locativa, Urban Serv, Modern Calor şi Eltrans.

Din punctul meu de vedere, hotărârea nu este legală în forma în care a fost adoptată. Voi pune aceste lucruri într-o petiție oficială pe care o voi trimite domnului prefect. În Legea administrației publice locale, la art.57. alin 7 se spune că viceprimarii sunt și consilieri locali. Domnul Oroșanu a propus o hotărâre în care CL funcționează în următoarea componență…, iar din cei 23 de consilieri a scos cei doi viceprimari. Nu se poate acest lucru”, a spus Cosmin Andrei.

Viceprimarul municipiului spune că în cazul în care hotărârea nu va fi întoarsă în Consiliul Local, atunci o va ataca în contencios administrativ.

În paralel pregătesc o ședință de CL extraordinară, în care să tranșăm componența AGA pentru aceste societăți comerciale, cu cei doi reprezentanți ai CL”, a adăugat Cosmin Andrei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *