Angajata Poliţiei Locale, acuzată de trafic de influenţă, a fost trimisă în judecată

palimaru-laura-politista-local-trafic-influenta2Angajata Poliţiei Locale, ce ar fi primit bani de la mai multe persoane cu promisiune că le va face rost de loc de muncă sau diverse diplome, a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani. Laura Pălimariu, de 43 de ani, este cercetată pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă şi patru infracţiuni de înşelăciune, toate în formă continuată.

Potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2016, inculpata a pretins şi primit diverse sume de bani de la două persoane faţă de care a lăsat să se creadă că are influenţă asupra unor funcţionari publici pe care a promis că-i va determina să îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, cu scopul de a facilita angajarea sau obţinerea unor diplome şi atestate de către denunţători.

De asemenea, începând cu anul 2013, inculpata, a indus în eroare un număr de patru persoane, angajându-se că le va ajuta să întreprindă diferite demersuri, fără ca, în realitate, să facă acest lucru, însă a primit sume de bani de la aceste persoane, sub diverse pretexte, sume pe care şi le-a însuşit, pricinuindu-le, astfel, pagube însemnate.

 

like facebook„Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *