FOTO! Greva în sănătate continuă. Proteste și la Spitalul TBC

greva spital tbcCadrele medicale botoșănene sunt pentru a doua zi în grevă generală. Proteste au fost, marți, și la Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani, acolo unde, încă de la primele ore ale dimineții, aproape 20 de angajați au ieșit să-și exprime nemulțumirile în curtea unității. Și la Spitalul Județean, cadrele medicale vor ieși să protesteze în curtea unității. Lia Temciuc, liderul Sanitas Botoșani, susține că toate revendicările din sănătate au fost aprobate luni, în afară de Legea unitară a salarizării în sectorul sanitar.

like facebookȘtim că toți cei care sunt responsabili de activitatea tuturor sectoarelor de activitate, nu or să lase la nesfârșit să stăm noi în grevă, pentru că trebuie să aibă în vedere că suntem la dispoziția pacientului. Noi pentru asta am învățat, pentru asta am fost formați, ca să aducem prin serviciile noastre dacă nu o vindecare, măcar o ameliorare a celora care ni se adresează. Am ajuns la această formă de protest ca să arătăm că suntem o categorie profesională care trebuie luată în considerare”, a spus Lia Temciu, liderul Sanitas Botoșani.

Comisiile reunite de Buget şi Muncă au aprobat, luni, plata sporurilor pentru personalul medical la nivelul anului 2016, nu 2009 cum era până acum, precum şi majorarea cu 25% a salariului de bază de încadrare de care beneficiază personalul din aparatul propriu al CNAS.

greva sanatate

greva spital tbc

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *