Marțea neagră: Ajunge!

Dumitru Toni MonacuParafrazându-l pe șturlubaticul Nică din Humulești, trebuie să spun că, nu știu alți liberali din alte județe cum vor sări peste pragul de gheață al alegerilor din decembrie  dar când mă gândesc la botoșănenii mei și la erorile lor monumentale, parcă-mi plânge inima de necaz. Da, de necaz, pentru că partidul în care mă înscriam pe vremea când unii lideri actuali încă mai băteau cu lingura-n geam – 1993 sau 1994 – a fost atât de anapoda condus  pe perioada … ”bicefaliatului” încât, în decembrie, toate PeNeLe îi vor fi jumulite de către pesedeii fariseici ai penalului teleormănean.

Lăsând la o parte deciziile total subiective și lipsite de noimă ale Alinutzei (a cărei demisie ar trebui deja schițată în ciornă!) liderii de la Botoșani nu au găsit nicicum un limbaj unic de comunicare, partidul ajungând în prag de alegeri mai scindat și mai fisurat ca un pahar trântit pe asfalt. Și asta, în primul rând din cauza modalității ”originale” de a întocmi listele electorale, minimalizând la … maxim șansele partidului la scrutinul din decembrie. În afară de poftele și interesele lor, nu a contat nimic. Penalii sau compromișii s-au cocoțat ( sau au fost ”cocoțați” în urma vizitelor fructuoase la București!) pe locuri eligibile care, datorită profilului lor, vor deveni … neeligibile. Astfel, au fost date la o parte ca niște măsele stricate și tineri și femei și figurile noi de care tot vorbea nestemata Alinutza. Nu mare mi-ar fi mirarea dacă la sfârșitul mandatului care va să înceapă în decembrie, unul sau doi parlamentari liberali se vor vopsi în roșu și le vor râde în nas foștilor colegi galbeni.

Dar până atunci, ținând cont de faptul că liderii care și-au jucat bine   cacealmalele au primit de la partid cu mult mai mult decât au dat, normal ar fi să facă pasul în spate. În spate de tot! Și asta pentru că, în timp ce ei s-au văzut cu sacii în căruță, partidul a rămas de … căruță neavând nicio perspectivă cu o așa conducere care a fost în ultimul an precum icul cel ce despică. Sau dezbină!     Că dacă se țin de scaune și ei și ”crăiasa penalilor” de la centru, peste un mandat PNL-ul va întâmpina mari probleme în a depăși pragul electoral, în acest timp PSD-ul umflându-și rânza cu ALDE PRU (altă cacealma!) și tot neamul lor! Și la potențialul liberal al județului chiar ar fi păcat să se întâmple așa ceva.

Partidul nu este nici al lor, nici al familiilor lor și nici al cumetrilor și finilor lor ca să îl facă fărâme după cum li-i placul și interesul. Partidul are nevoie de un lider care să unească, un lider care mai întâi să dea la partid și apoi să primească. E adevărat că ce au mâncat lupii e bun mâncat dar a sosit timpul ca toți cei cu musca între ochi să stea mai departe de stână că au acumulat cât pentru câteva vieți. Ajunge!

One thought on “Marțea neagră: Ajunge!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *