Luni: Cadrele medicale din spitalele botoșănene, în grevă generală. Ce servicii vor fi asigurate

greva avertisment spitalul judeteanAngajații Spitalului Județean ”Mavromati” intră, de luni, în grevă generală pe termen nelimitat. Cadrele medicale sunt nemulțumite de inechitățile salariale apărute după aplicarea Ordonanței 20 privind  salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016 și cer promovarea unei legi a salarizării specifice sectorului sanitar.

like facebookCadrele medicale acuză, de asemenea, că personalul din spital este insuficient. Lia Temciuc, liderul Sanitas Botoșani, a declarat că, luni, la Spitalul Județean vor fi asigurate urgențele și o treime din activitate.

Angajații vor ieși, de asemenea, să protesteze și în fața spitalului.

Și așa suntem puțini: câte unul sau doi pe tură și este greu. Am decis ca unele persoane să coboare la protest în curtea spitalului și să rămână câte unul pe secții să se asigure urgențele și supravegherea bolnavului. Sperăm ca această grevă să nu țină prea mult, pentru că este greu pentru noi să facem așa ceva. Avem pacientul care trebuie respectat. Pe noi nu ne respectă nimeni, dar pacientul trebuie respectat”, a menționat Lia Temciuc.

 

One thought on “Luni: Cadrele medicale din spitalele botoșănene, în grevă generală. Ce servicii vor fi asigurate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *