Tinerii liberali au donat cărți pentru biblioteca școlii din comuna Răchiți

donare carte TNL BotosaniCel puțin o dată pe an, se întâlnesc, caută pe rafturile bibliotecilor de acasă cărți pe care ei și copiii lor le-au citit, le strâng și le fac pachete pentru ca alte sute de copii să descopere lumina literelor, bucuria poveștilor nemuritoare. Ca aproape în fiecare an, tinerii liberali botoșăneni și-au dat din nou întâlnire pentru a dona cărți.

Sâmbătă dimineață, fiecare a adus câte un braț de cărți dintre cele citite de ei, pentru a le oferi copiilor dintr-o comună din județ. De data aceasta, au ales biblioteca școlii din comuna Răchiți, greu încercată în urmă cu aproape doi ani din cauza incendiului puternic care a distrus-o aproape în totalitate. Între timp, școala a fost refăcută însă atunci, în urma incendiului, au ars peste 4000 de cărți, biblioteca rămânând practic pustie.

donare carte TNL BotosaniA fost unul dintre motivele pentru care de data aceasta tinerii liberalii și-au îndreptat atenția către copiii din comuna Răchiți, către a reface stocul de carte necesar bibliotecii de la școala lor.

“Sistemul de învățamânt românesc trebuie reformat din rădăcini, însă o schimbare majoră este un risc politic de mare amploare. De aceea, sunt de părere că ideea de schimbare a învățământului românesc poate fi aplicată doar  în pași mici. Unul dintre pașii la care mă refer vizează învățământul rural. De aceea, noi, Tineretul Național Liberal Botoșani, am ținut să realizăm această acțiune  caritabilă – donare de cărți, bibliotecii din incinta școlii comuna Răchiți, venind astfel, în ajutorul școlarilor, a tinerei generații”, a spus  Magda Roman,  secretar general TNL Botoșani.

donare carte TNL Botosani“E puțin, probabil, ce am făcut noi, astăzi, pentru biblioteca școlii din comuna Răchiți, în comparație cu miile de cărți pierdute, care trebuie recuperate pentru copiii de aici. Mai ales, în
mediul rural, sunt copii care nu au bani atât de mulți încât să-și cumpere săptămânal sau măcar lunar o carte, tocmai de aceea bibliotecile școlilor la care ei învață sunt vitale pentru cultura și educația lor pe mai departe. Foarte mulți
copii cu rezultate remarcabile la donare carte TNL Botosaniînvățătură, cu reușite mari la olimpiade și concursuri naționale, provin din satele noastre, drept urmare, este de datoria noastră să-i ajutăm, să-i susținem cum și cât putem pentru a face performanță”
, a spus Ioana Matfeev, vicepreședinte TNL Botoșani.

One thought on “Tinerii liberali au donat cărți pentru biblioteca școlii din comuna Răchiți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *