Un judecător botoşănean îl acuză pe preşedintele României că încalcă jurământul depus

Lacramioara AxinteUn judecător botoşănean este revoltat pe preşedintele României acuzându-l că încalcă jurământul pe care l-a depus la învestirea în funcţie. Lăcrămioara Axinte, judecător la Tribunalul Botoşani şi candidat la o funcţie în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, a scris pe blogul său că este inadmisibil ca preşedintele ţării, în discursul public, să folosească dosarele penale pentru a face apologia îngrădirii drepturilor și libertăților fundamentale.

Judecătorul solicită CSM să intervină şi să îi comunice lui Klaus Iohannis că încalcă jurământul depus şi aduce o violare a Constituţiei.

like facebook„Prin urmare, solicit Consiliului Superior al Magistraturii, care garantează independența Justiției, să comunice Președintelui României că folosirea Justiției în lupta politică, ca pretext pentru a face apologia îngrădirii drepturilor și libertăților fundamentale, este o violare a Constituției și o încălcare a jurământului depus la investitură”, se arată în postarea Lăcrămioarei Axinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *