Contre între consilierii locali de la deținerea controlului asupra societăților din subordine

cosmin andrei si mihai tincu consiliul localContre în ședința de Consiliu Local și de la reprezentarea Consiliului Locale în AGA de la Locativa, Urban Serv, Modern Calor şi Eltrans.

like facebookConsilierii liberali au propus ca din AGA de la societăţile locale să nu mai facă parte viceprimarii, care sunt social-democrați, lucru care l-a deranjat pe viceprimarul Cosmin Andrei, care a spus că PNL vrea să controleze prin acest mod societățile locale.

Haideți să spunem lucrurilor pe nume. Nu este vorba nici de responsabilitate, nici de dorința de a reglementa, este vorba de a deține controlul asupra societăților comerciale prin reprezentanți, lucru pe care cetățenii municipiului, atunci când au fost la vot au decis că majoritatea în CL este a PSD. Dvs. încercați acum să schimbați această decizie printr-o hotărâre din care să scoateți doi membri ai PSD, astfel încât să aveți dvs. majoritatea”, a spus Cosmin Andrei.

Proiectul de hotărâre privind modul de exercitare a competențelor Consiliului Local față de societățile din subordine a fost inițiat de consilierul PNL Marius Oroșanu, despre care viceprimarul Andrei a menționat ”că nu este bine făcut”.

Viceprimarul a mai spus legea care se află la Camera Deputaţilor stabileşte dreptul primarului de a face parte din AGA şi detaliază foarte clar că şi viceprimarii pot face parte tot din AGA.

Nu e vorba de cine are majoritate sau nu. Dacă ar fi să fim atât de corecți față de cetățeni, atunci când s-a făcut alegerea viceprimarilor, poate pentru faptul că aproape a fost o egalitate la alegeri, ar fi fost la fel de corect și moral ca acești cetățeni să aibă un viceprimar din partea unui partid și un viceprimar din partea altui partid, dacă vorbim de voința cetățenilor”, i-a replicat Marius Oroșanu.

Afirmația consilierului liberal l-a iritat pe celălalt viceprimar PSD, Marian Murariu, care i-a replicat: ”Domnule Oroșanu, în matematică nu există noțiunea de aproape egalitate. Există egalitate sau nu. Un om în plus înseamnă majoritate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *