Pensionarii botoşăneni vor mai multe distracţii. Vezi ce i-au solicitat primarului Cătălin Flutur!

sindicat-pensionari-prefecturaReprezentanţii pensionarilor botoşăneni au avut, miercuri, o întâlnire cu reprezentanţii Primăriei, ai Prefecturii şi ai Consiliului Judeţean în cadrul Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice. Printre problemele ridicate de pensionari s-au numărat cele privind distracţiile organizate de instituţiile publice.

Pe lângă revelionul pensionarilor, reprezentanţii persoanelor de vârsta a treia doresc şi marcarea sărbătorii de 8 martie şi de 1 octombrie când se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice. De asemenea în cadrul revelionului dedicat pensionarilor, liderii de organizaţii doresc repartizarea unor anumitor locuri pentru a evita discuţiile între organizaţiile sindicale.

like facebookPrimarul Cătălin Flutur le-a dat o veste proastă vârstincilor spunând că auditorii de la Camera de Conturi a imputat Primăriei sumele folosite la organizarea revelionului pensionarilor, fiind vorba de peste 100.000 de lei. Singurul sprijin, legal, ce poate fi oferit de instituţie se va face doar la partea logistică. De asemenea pe partea financiară se vor căuta sponsori.

„Este normal să ne dorim, ca pe lângă revelionul pensionarilor, să mai creem şi alte eveniment prin care să mai socializăm şi să fim alături de respectivele asociaţii. Din păcate, undeva de prin 2014, prin schimbarea legislaţiei avem o mare problemă nu numai în a băga şi alte activităţi în bugetul nostru ci chiar şi cu activităţile tradiţionale. Mă refer la organizarea revelionului pensionaril pe care noi îl puetm organiza şi ajuta doar din punct de vedere logistic. Ne este imposibil să finanţăm astfel de activităţi. Şi în momentul de faţă Camera de Conturi ne-a imputat o sumă consistentă pe care cineva trebuie să o plătească. Dacă banii nu vin sponsorizări, acţiunile de acest gen nu pot fi finanţate”, a declarat Cătălin Flutur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *