FOTO Aparate unicat în Botoşani pentru cel mai nou centru de recuperare

worktape5Cel mai modern centru de recuperare din Botoşani aduce în această toamnă noutăţi în întâmpinarea pacienţilor. Centrul WorkTape Medical, amenajat într-un spaţiu modern de pe strada Octav Onicescu  oferă clienţilor proceduri precum kinetoterapie, termoterapie, masaj, prevenţie cardiovasculară.

Fiziokinetoterapeutul Mihai Venedict a explicat că după ce a întâlnit mai mulţi pacienţi cu probleme în zona cervicală a achizionat un aparat unicat în Botoşani. În acelaşi timp centrul a fost dotat şi cu un dispozitiv pentru recuperare în urma accidentelor vasculare cerebrale şi  a afecţiunilor membrelor  inferioare

Specialistul ne-a oferit detalii, într-un scurt interviu , cu privire la noile proceduri.

 

Ce noutăţi aduce pe piaţă, din această toamnă, Centrul WorkTape Medical?

worktape6Ca noutate, pentru Botoşani, ne-am dotat centrul cu un aparat de elongaţie cervicală. Este un mecanism care ajută foarte mult în afecţiunile cervicale cum ar fi spondiloza. Am hotărât să facem această achiziţie pentru centrul nostru de recuperare pentru că sunt foarte mulţi pacienţi ce acuză afecţiuni cervicale ce dau dureri de cap, dureri de braţe şi ameţeli. Acest mecanism se foloseşte după ce zona este foarte bine încălzită prin masaj terapeutic, electrostimulare, termoterapie şi kinetoterapie şi practic el distanţează vertebrele şi se hidratează discurile foarte bine. Se foloseşte progresiv ca timp şi ca intensitate şi nu poate dăuna nimănui.

Când poate apela cineva la o asemenea procedură?

Când deja apar primele dureri în zona cervicală sau chiar unele dureri de cap pot porni din zona cervicală, chiar dacă nu se simt dureri în zonă.  Se fac minim cinci şedinţe şi se merge până la 15 şedinţe împreună cu celelalte proceduri

De câte ori se recomandă astfel de tratamente?

Se recomandă de două-trei ori pe an şi pe lângă aceste proceduri se recomandă şi efectuarea exerciţiilor la domiciliu de către pacient.

worktape8Altă noutate a centrului ar mai fi scara de reabilitare neuromotorie. La ce se foloseşte?

Se foloseşte pentru pacienţii cu probleme cu echilibrul, cu mersul, cu musculatura slăbită, în diverse afecţiuni neurologice. De asemenea este utilă în afecţiuni precum entorse, fracturi. Se foloseşte atât la copii cât şi la adulţi. Este utilă şi în recuperarea pacienţilor cu hemipareze, tetrapareze şi după accident vascular cerebral. Este nevoie de minim de 10 şedinţe şi în funcţie de vârstă şi de afecţiuni.

Într-o lume modernă, oamenii sunt bombardaţi cu toxine. Ce proceduri recomandaţi pentru cei care au probleme cu eliminarea acestor substanţe din organism?

worktape3O soluţie pentru eliminarea toxinelor este masajul pentru drenaj limfatic. Acesta ajută la stimularea limfei, responsabilă cu eliminarea toxinelor din organism. Limfa este un lichid care circulă prin sistemul limfatic, rolul acesteia fiind acela de a elimina toxinele din organism. Aceasta se adună în ganglionii limfatici, iar masajul în punctele unde se găsesc aceştia stimulează eliberarea toxinelor din ganglioni. Implicit, este stimulat sistemul imunitar şi se tonifiază pielea.

Ce alte dotări mai aveţi în plan pentru centru?

Urmează să achiziţionăm un aparat de laser terapie cu foarte multe funcţii.  Se poate folosi la o gamă largă de afecţiuni cum ar fi contracturile muscular, dureriele lombare, cervicale sau punctele dureroase. De asemenea mai avem în plan achiziţionarea unui aparat pentru elongaţii lombare.

Relaţii şi programări se pot face la tel.0758.959.677, mail [email protected] sau pe site-ul worktape.ro

Un nou centru medical de recuperare s-a deschis în Botoşani. Foloseşte cele mai noi proceduri

 

 

 

2 thoughts on “FOTO Aparate unicat în Botoşani pentru cel mai nou centru de recuperare

  1. Am vizitat centrul pentru ca m-a interesat,dar intrarea in cladirea principala nu este prevazuta cu bare de sustinere iar panta are o inclinatie undeva pe la 40-45 grade ceea ce face imposibila accesarea acestei unitati!Poate se face ceva pentru pacienti.

    1. Intrarea in cladirea principala nu depinde de noi, dar vom incerca sa remediem aceasta problema. Pana atunci, puteti veni insotita de cineva. Intrarea in cabinet este prevazuta cu bara de sustinere. Multumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *