Cele 35 de unități administrativ-teritoriale din județ au ieșit din starea de alertă cauzată de secetă

vaci secetaJudeţul Botoşani a ieşit din starea de alertă cauzată de secetă. Prefectul județului, Dan Nechifor, a declarat că niciuna din cele 35 de unități administrativ-teritoriale afectate, nu a mai solicitat prelungire.

Controale au fost făcute în decursul ultimelor două săptămâni în toate localitățile în care s-a declarat starea de alertă. Cele mai afectate, Adășeni și Avrămeni, vor să se înțepe la conducta de apă ce vine de la Prut și care alimentează Săvenilor. Există premize ca acest lucru să se realizeze. În celelalte localități, rezervele de apă din sol sunt destul de bune și nu mai sunt premizele pentru prelungirea stării de alertă”, a menționat Nechifor.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai anunțat că există un proiect privind acordarea ajutoarelor de minimis în ce priveşte sectorul de irigaţii.

Este vorba de un ajutor de minimis care se va acorda organizaţiilor utilizatorilor de apă pentru irigaţii pentru anii 2017-2019. Acest ajutor constă în plata energiei electrice şi a apei consumate preluate din sistemul de irigații, iar acordarea compensațiilor vor avea la bază facturile emise de către utilizatorii de sisteme de irigații”, a spus Nechifor.

Sprijinul financiar care se va acorda reprezintă echivalentul a 200.000 de euro, adică aproximativ 900.000 de lei pentru fiecare beneficiar. Cererile se vor putea depune la Direcţia Judeţeană de Agricultură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *