Primarii din județ sar în sprijinul bătrânilor de la Căminul din Trușești

camin TrusestiCăminul de bătrâni de la Trușești va fi sprijinit financiar de primăriile din zonele de unde sunt şi bătrânii. Prefectul Dan Nechifor s-a întâlnit, luni, cu mai mulți primari, pentru a discuta și găsi soluții pentru ca această unitate socială, unde sunt cazați 51 de vârstnici, să poată funcționa în continuare.

like facebookSoluțiile au fost punctuale, de la caz la caz, La Vorona, familiile și aparținătorii îi vor lua acasă. Corlăteniul are un azil care funcționează, iar beneficiarii vor fi mutați acolo, În rest, toți ceilalți primari au fost de acord să suporte diferența dintre contribuția datatorată de persoanele internate, care reprezintă 60% din pensie, iar diferența de 40% va fi suportată de UAT=uri prin emiterea unor hotărâri de consiliu local. Singura comună care a spus că nu are buget este Dângeni”, a menționat Nechifor.

Prefectul mai spune că în afara de această sursă de finanțare, mai există posibilitatea ca și Consiliul Județean să aloce din fondul de rezervă bani pentru finanțarea unității, așa cum s-a întâmplat și anul trecut. Costurile cu întreținerea unui bătrân se ridică lunar la 900 lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *