Un investitor vrea să ridice un bloc cu patru etaje în municipiul Botoșani. Locuitorii din zonă, revoltați

munca in constructiiIntenția unui investitor de a ridica un bloc cu patru etaje într-o zonă ultracentrală din municipiul Botoșani a iscat nemulțumiri din partea locatarilor din zonă. Ei au solicitat printr-o petiție adresată consilierilor municipali să nu aprobe autorizația de construire a blocului cu patru etaje de pe strada Octav Onicescu, lângă parcul Mihai Eminescu. Ei motivează că și așa zona este foarte aglomerată atât din punctul de vedere al clădirilor, dar și a numărului de mașini.

like facebookTerenul pe care ar urma să fie ridicată construcția este proprietate privată, lucrarea presupunând și construirea a două parcări. Viceprimarul municipiului Botoșani, Marian Murariu, susține că această investiție este în stadiu de analiză.

Din punct de vedere tehnic, documentația este în regulă. Am înțeles că proiectantul invocă un anumit studiu de însorire , un studiu care spune că o oră pe zi locuitorii blocurilor învecinate vor avea soare. Practic se va construi un bloc nou, lumina va dispărea, va fi obturată de construcția nouă, iar proiectantul invocă un studiu de însorire care atestă faptul că o oră pe zi vor avea soare. L-aș invita eu pe proiectant să locuiască acolo și să aibă doar o oră pe zi soare. Investitorul vrea să construiască acolo că este aproape de parcul Mihai Eminescu, este un loc unde cu siguranță se vor vinde apartamentele pentru că e ultracentral. Înțeleg poziția investitorului, dar înțeleg și poziția cetățenilor care mi se pare mai importantă”, a menționat viceprimarul municipiului Botoșani.

În plângerea trimisă consilierilor locali, cei 80 de semnatari solicită redobândirea de către municipalitate a terenului de joacă pentru copii, unde ar urma să se ridice construcția.

Atenție mare domnilor, treziți-vă! Nu le răpiți copilăria și sănătatea copiilor noștri dacă nu le puteți oferi altceva mai bun”, se arată în petiție.

 

One thought on “Un investitor vrea să ridice un bloc cu patru etaje în municipiul Botoșani. Locuitorii din zonă, revoltați

  1. Si asa zona e supraaglomerată , unul care a corupt portocalii tocami de care am scăpat , revin din nou si fac investitii! la marginea orasului locul de joacă pentru copii să rămână!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *