Copiii ai căror părinți lucrează în străinătate, verificați în grija cui au fost lăsați

elevi cu ghiozdaneAgenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani va începe un amplu control în județ, la părinții plecați la muncă în străinătate. Inspectorii sociali vor să afle dacă părinții care au plecat în afara țării au notificat autoritățile în grija cui au fost lăsați micuții. Cei care nu notifică autoritățile și nu desemnează o persoană care să aibă grijă de copil în lipsa lor riscă să fie amendați cu sume cuprinse între 500 și 1.000 de lei.

like facebookEste o campanie pentru verificarea situației copiilor cu părinții plecați în străinătate. Se verifică dacă s-au respectat prevederile legale, și anume că părinții ar fi trebuit să facă demersurile pe lângă judecătorie, autoritatea de tutelă să se stabilească un reprezentant legal, un adult, din familia apropiată, care să aibă în grijă copii respectivi”, a declarat Sebastian Tocariu, directorul AJPIS Botoșani.

AJPIS va verifica inclusiv Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, dar și primăriile.

Avem în baza de date 1850 de copii pentru care părinții au solicitat alocația în statul european. Baza de date o intersectăm cu evidența de la Protecția Copiilor și primării. Sunt, însă, și părinți care au lăsat copiii în grija bunicilor, fără să notifice acest lucru”, a adăugat Tocariu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *