Primarul municipiului Botoșani, la DNA Suceava: Mi s-a comunicat calitatea de suspect într-un dosar

catalin-fluturPrimarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a fost chemat, marți, la DNA Suceava, unde i s-a comunicat calitatea de suspect în dosarul concesiunii de la mall. Procurorii îl suspectează pe edil de abuz în serviciu. Acesta a menționat că hotărârea de Consiliu Local privind concesionarea terenului de la mall a fost dată în 2006 și că decizia nu a fost a primarului, ci a Consiliului Local. Potrivit primarului de Botoșani, prejudiciul în acest caz se ridică la 2 milioane lei.

like facebookToți cei implicați nu putem să facem prea multe comentarii, dar pot să spun că este vorba de o diferență calculată într-o redevență care se datora, conform contractului, pentru organizare de șantier și de fapt a fost calculată ca și cum obiectivul ar fi funcționat din momentul semnării contractului. Fiecare înțelege ce vrea de aici. Asta ar însemna ca acest lucru să se extindă, pentru că au mai fost concesiuni în decursul anilor, din 90 încoace, unde toate organizările de șantier au fost cu o redevență. Una e să iei o redevență cât se construiește ceva și alta este din momentul punerii în funcțiuni”, a spus Cătălin Flutur.

Flutur susține că procurorii DNA au ridicat de la Primărie, în urma perchezițiilor de vineri, documentele încheiate între Primăria Botoșani și Moldova Universal, firma care inițial a concesionat terenul.

Mai este un punct de încadrare, că Moldova Universal activa în Iași, iar interesul nostru era ca taxele și impozitele locale să se strângă la Botoșani. Și atunci au făcut o societate în Botoșani, care să fie titulara contractului și ca să strângem taxele și impozitele la Botoșani de pe activitatea respectivă. Am încredere în tot ceea ce se întâmplă”, a adăugat Flutur.

În acest dosar mai sunt anchetați în calitate de suspecți și consilieri locali, dar și angajați ai Primăriei Botoșani.

 

Ancheta vizează fapte din perioada 2006-2012, când, în calitate de primar, acesta a semnat documente pentru concesionarea unui teren de 4.668 mp omului de afaceri Dănuţ Prisecariu pentru construcţia Mall-ului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *