Încă o lovitură pentru Țurcanu! Fostul șef al județului, dat în judecată și de CJ

florin turcanu in costum popular in fata CJ BotosaniFostul președinte al Consiliului Județean (CJ) Botoșani, Florin Țurcanu, primește o nouă lovitură. Acesta a fost dat în judecată și de instituția pe care a condus-o.

CJ a intentat nu mai puțin de trei procese lui Florin Țurcanu pentru recuperare prejudicii constatate de controlorii Curții de Conturi.

Mai exact, CJ crea să recupereze de la fostul președinte din perioada 2012- 2014 banii cheltuiți pentru „cursurile de perfecționare” pe care le-a făcut cu membrii familiei sale și cu consilierii personali la mare. Suma este consistentă, însă fiecare dintre participanții la cursuri trebuie să restituie cota parte. Lui Țurcanu i-a revenit o sumă de 3.500 de lei, la care s-au adăugat penalități de peste 1.300 de lei. Imediat după deschiderea acțiunii, Țurcanu a mers la casieria CJ și a depus banii, însă nu același lucru l-au făcut și consilierii săi.

like facebookDe asemenea, o sumă uriașă de bani i se impută fostului șef al CJ pentru petrecerea de 1 Decembrie 2013 și pentru Revelionul care a urmat. Suma cu tot cu penalități se ridică la aproape 100.000 de lei. Ea face obiectului unui al doilea dosar la instanța din Botoșani.

Cel de-al treilea dosar face trimitere la zecile de mii de scrisori pe care Țurcanu le-a trimis cetățenilor pe banii publici. Controlorii de la Curtea de Conturi au considerat că respectiva cheltuială a avut scop politic și au cerut CJ recuperarea banilor. Este vorba de o sumă de aprioximativ 65.000 de lei.

 

3 thoughts on “Încă o lovitură pentru Țurcanu! Fostul șef al județului, dat în judecată și de CJ

  1. Multe porcarii a facut Turcanu.Practic, a dat iama in bugetul public al judetului Botosani, Vinovatia , in buna masura, ii apartine, insa alaturi de el probabil ca a fost si directorul economic. De ce spun acest lucru? Pentru ca fara aportul direct al
    directorului economic, Turcanu nu putea face nimic. Cred ca este timpul ca si
    acest personaj sa fie destituit pentru gestionarea frauduloasa a finantelor publice locale.

  2. Ha, ha, ha… Voinicii de dreapta!, din ce în ce mai des la DNA. Așa fac liberalii bani? Acesta e capitalismul? Dl. Țurcanu a umplut toate școlile cu niște plicuri cu marile sale realizări (niște fotografii cu bătrânei care erau de acord cu ce face dumnealui) România, trezește-te!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *