Demersuri la Ministerul Educației pentru modificarea Ordonanței privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice

profesor cu catalogSindicatele din învățământ au cerut Ministerului Sănătății modificarea Hotărârii de Guvern 582, privind normele de aplicare a prevederilor din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016. Iuliana Nacu, liderul Sindicatului Învățământului Preuniversitar Botoșani, a declarat că sindicatele au trimis implicit propuneri privind modul de stabilire a salariilor, funcție de anumite criterii.

like facebookPropunerile au fost elaborate în două variante. S-a cerut să se cuprindă anumite categorii de personal care lucrează tot în sistemul de învățământ preuniversitar, cum ar fi personalul contractual din CCD și IȘJ, care nu a fost cuprins nicăieri și să se expliciteze textele anumitor articole care au provocat derută la aplicare”, a spus Nacu.

Sindicaliștii au mai cerut să fie rezolvată și problema contabililor și secretarilor șefi, care au primit salarii mai mici din luna august, chiar dacă condițiile de muncă sunt aceleași.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *