Marțea neagră: Încă patru ani la mâna trepădușilor politici!

Dumitru Toni MonacuPentru orice minte cât de cât normală, neatinsă de virusul politic, ecuația alegerilor legislative este rezolvabilă printr-o singură cale: acumularea de cât mai multe voturi. Voturi pe care oamenii le acordă celor înscriși pe listele electorale. Fiecare partid are un electorat fidel care se prezintă la scrutin și își votează favoriții indiferent dacă ninge sau plouă, fură sau nu fură, mint sau nu cei înscriși pe liste. Din fericire, voturile nucleului dur, în cazul unei prezențe masive la vot, nu sunt suficiente pentru accederea la putere. De aceea e mare-mare nevoie de voturile oamenilor obișnuiți care sub nicio formă nu votează penali, interlopi, trădători, curve politice sau nepolitice, hoți, mincinoși sau oameni cărora, dacă le tragi partidul de sub fund dau cu … turul de asfalt de sar scântei!

Prin modul în care cele două partide (încă monopoliste!) au alcătuit listele electorale au demonstrat că ori nu știu ori nu vor să culeagă voturile celor mulți, nemâzgăliți în vopsele doctrinare. Pentru că în loc să fie raționali și pragmatici și să comande niște sondaje de opinie în urma cărora să-și ordoneze oamenii pe liste s-au poticnit în fel de fel de prealegeri și alegeri interioare sau exterioare, care de care mai măsluite și mai cu cântec!

like facebookDacă la costurile acestor alegeri de mucava s-ar fi adăugat niște contribuții rezonabile ale doritorilor de … scaun moale și eventual oarece contribuții din partea acelor agenți economici care dau și la unul și la altul de ani buni pentru a avea mereu sprijin politic în derularea afacerilor, s-ar fi adunat cu siguranță sumele necesare realizării unor sondaje ”pe bune”, nu ca acelea din precampaniile electorale comandate de partide pentru prostirea … prostimii.

Dar așa, listele s-au încropit nu în scopul de a-i face pe oameni să se prezinte la vot și să puncteze pentru un anumit partid ci pentru a mulțumi staff-urile sau … ”vipulimea” care este la butoane. Refuzând calea normală, cele două partide (care aproape sigur se vor dezbina în viitorul apropiat!) au aprobat tacit liberul la cotonogeli prin presă (despre beneficierii acestei acțiuni o să vorbim într-o altă săptămână), războaie personale între combatanți, delațiuni, denunțuri și autodenunțuri, beșteleli la orice colț de stradă, FB, sau TV, întâlniri dubioase la nivel de vârf prin saloane de fiţe sau prin cotloane sordide, toate acestea, zilnic și din belșug! Cine, ce a câștigat din treaba asta ? O să vă minunați, dar răspunsul la această întrebare e pe cât de ciudat pe atât de normal: exact cele două  partide care dețin monopolul pieței politice!  De ce? Pentru că au provocat o așa  de  … dezgustătoare greață (am folosit voit pleonasmul!) în rândul oamenilor obișnuiți încât aceștia nu vor mai avea niciun argument să se prezinte la vot. Și atunci, trepădușii celor două partide vor fi cei care ne vor influența negativ viețile pentru încă patru ani!

Pentreu că ei, sigur se vor prezenta la scrutin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *