Medic botoșănean despre activitatea din centrele de permanență: Ești plătit ca să fii acolo. Dacă ai caz e bine

paul-serban-medicMedicii de familie botoșăneni susțin că centrele de permanență sunt utile, însă populația nu este educată și de aceea apelează la serviciile din Unitatea de Primiri Urgențe. Medicul de familie Paul Șerban spune că oamenii preferă să se ducă la Urgențe, pentru că acolo beneficiază de mai multe servicii gratuite.

like facebookPartea de nemulțumire a celor de la UPU este aceea că oamenii nu se duc în centrele de permanență, ci vin la serviciile de urgență pentru că aici se fac și analize. Aici se acceptă toate, se încarcă și depășesc capacitatea de lucru, nu fac față și sunt supraaglomerați și se vaită că au prea mult de lucru. Pe de altă parte, apare problema de weekend, când medicii de familie sunt obligați să lucreze de luni până vineri, sâmbătă și duminică cabinetele de medicină de familie sunt închise. Centrele de permanență își au utilitatea lor. Problema este cu educația populației. De ce să mă duc eu la doctor să îmi dea bilet de trimitere ca să mă programeze la laborator, când eu pot să mă duc la UPU și să spun că mă doare capul, unde îmi face consultație, un set de analize și ecografie și sunt fericit”, a menționat Șerban.

Mai mult, medicul botoșănean spune că plata în centrele de permanență este pe sistem în așteptare și nu pe pacient. Declarațiile au fost făcute după ce au fost mai multe nemulțumiri din partea medicilor specialiști cum că multe din cazurile ușoare care pot fi rezolvate în centrele de permanență ajung la UPU, iar medicii de familie sunt plătiți cu sume consistente.

La centrul de permanență te plătește să fii acolo. Dacă ai caz e bine. Noi primim tariful orar, pentru că așa este. Așa este și la pompieri”, a adăugat medicul Șerban.

One thought on “Medic botoșănean despre activitatea din centrele de permanență: Ești plătit ca să fii acolo. Dacă ai caz e bine

  1. Doctore ,populatia nu se adreseaza Centrelor de permanenta pentru ca desi sunt platiti farte bine trimit pacientii la spital in UPU,fara sa-i consulte ,fara sale faca nimic,normal ca oamenii nu se duc,doar trebuie sa doarma bine doctorii si sa ia o caruta de bani!!!!Cineva se va autosesiza sa-i verifice,s-au v-aTipropus sa va bateti joc de cei de la UPU!!??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *