Pompierul care a cucerit încă un deşert, prezent în Caravana SMURD „Fii pregătit!”

pompierul iulian rotariuPompierul botoşănean, Iulian Rotariu, românul despre care se vorbeşte în cel puţin 46 de limbi după încă un rezultat de excepţie obţinut la competiţia mondială de anduranţă în condiţii extreme „4 Deserts”, va fi prezent în Caravana SMURD „Fii pregătit!”.

Singurul român care a participat la o astfel de competiţie extremă, subofiţerul a purtat, timp de şapte zile, steagul României pe o distanţă de 250 de km, în deşertul Atacama, s-a luptat cu propriile limite, dar şi cu o climă ostilă, pentru a face cunoscută cauza copiilor cu autism din Botoşani.

like facebookÎn cursa clasată în primele zece ultramaratoane din lume ca şi dificultate, pompierul botoşănean a pornit alături de alţi 205 sportivi din 46 de ţări. Startul competiţiei s-a dat la o altitudine de 3.200 m, s-a urcat până la 4.000 m şi s-a coborât apoi până la 2.400 m.

Zilnic a alergat câte un maraton, aproximativ 43 de km, iar în a 5 –a zi a alergat  cca.80 km.

Alergarea a fost pe dune de nisip, treceri de râuri şi prin râuri, pietrişuri, roci moi, zone greu accesibile şi terenuri de sare ceea ce a făcut pe cei mai buni alergători să nu poată traversa la viteză maximă toate obstacolele. Din cauza altitudinii foarte mari, s-a confruntat cu lipsa de oxigen şi diferenţe mari de temperatură zi – noapte, respectiv peste 40 de grade ( ziua), 1 – 2 grade (noaptea). La finish au ajuns 148 de sportivi.

Reuşita lui Iulian, locul I la categoria de vârstă 40 – 49 de ani şi locul VI la general, este cu adevărat de excepţie, având în vedere faptul că nu este sportiv de performanţă.

Succesul vine după o altă clasare meritorie, locul I categoria lui de vârstă şi locul IV la general, în ultramaratonul „Gobi March” desfăşurat în China, în iunie.

Botoşănenii care doresc să îl felicite pentru patriotismul şi efortul său sunt aşteptaţi, sâmbătă, 15 octombrie, începând cu ora 10.00, la Caravana SMURD „Fii pregătit!”,  amplasată în Piaţa Revoluţiei din municipiul Botoşani, în faţa Palatului Administrativ.

Comunicat ISU

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *