Câinii cu stăpân din municipiul Botoșani vor fi sterilizați gratuit. Vezi de când!

sterilizare cainiPrimăria Botoșani împreună cu Direcția Servicii Publice, Sport și Agrement va demara un program de sterilizare a câinilor cu stăpân din municipiul Botoșani. Acțiunea va fi realizată cu fonduri de la mai multe asociații din Germania și are ca scop stoparea înmulțirii patrupedelor.

Potrivit datelor comunicate de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Animalelor, în municipiul Botoșani există în jur de 10 mii de câini cu stăpân, la case și apartamente.  Sterilizarea câinilor va fi gratuită.

like facebookAvem o propunere din partea ONG-urilor privind protecția animalelor, precum și a unor asociații din Germania de a începe o campanie de sterilizare a câinilor cu stăpân, în special a celor din zona de case, împreună cu Primăria municipiului Botoșani și Direcția Servicii Publice, Sport și Agrement. Ținând cont că un câine fată de două ori pe an, sunt două cicluri de reproducere. O parte din acești câini nu sunt sterilizați, cea mai mare parte de altfel, iar unii au și câte doi-trei la curte. Vrem să ajunge la cauza fenomenului câinilor de pe străzi, nu numai a efectelor, să avem grijă de ei în padoc și să-i dăm spre adopții”, a spus Eugen Țurcanu, directorul DSPSA.

În maxim o săptămână, DSPSA va semna un protocol cu asociațiile din Germania, urmând ca din luna noiembrie să demareze efectiv acțiunea de sterilizare. Cheltuielile municipalității vor ține doar de distribuirea unor fluturași prin care va fi anunțată campania.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *