Trei compartimente de la Spitalul Județean nu au linie de gardă. Cum sunt rezolvate urgențele

neurochirurgie 1Compartimentul de Oftalmologie, Compartimentul de Urologie și Compartimentul de Neurochirurgie de la Spitalul Județean funcționează fără linii de gardă. Reprezentanții Spitalului Județean susțin că în cazul urgențelor majore, medicii sunt chemați de la domiciliu.

like facebookÎn cazul compartimentului de Oftalmologie, nu s-a înființat linie de gardă, susține medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, datorită numărului mic de urgențe pe secție, în jur de 60 de cazuri pe lună. La compartimentul de Neurochirurgie nu se poate asigura linie de gardă din cauză că nu sunt medici, acest compartiment având la ora actuală doar un medic.

Asistența medicală de urgență este asigurată de către medicii oftalmologi prin chemarea de la domiciliu, doar în cazul urgențelor majore. La nivelul spitalului există un număr maxim de gărzi stabilit prin Ordinul Ministerului Sănătății. Mai mult de numărul actual de gărzi nu putem avea în cadrul spitalului. Acestea sunt stabilite în funcție de numărul de paturi a spitalului. Pe lângă gărzile continue care se fac, mai avem posibilitatea să asigurăm gărzi de la domiciliu. Acestea din urmă sunt efectuate doar pentru cele trei secții”, a menționat Bercea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *