Vreme schimbătoare în următoarele două săptămâni. Ce anunță meteorologii!

se raceste vremeaAdministrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și precipitațiilor în perioada 10-23 octombrie. Potrivit meteorologilor, în Moldova, valorile termice diurne vor marca o ușoară scădere în prima zi, apoi se vor menține, în medie, între 10 și 12 grade până la sfârșitul intervalului de prognoză, caracterizând astfel o vreme rece, chiar deosebit de rece în prima săptămână, raportat la normele perioadei.

like facebookŞi tot în prima săptămână, regimul termic nocturn va avea variații mai semnificative şi se va caracteriza prin valori cuprinse, în medie, între 4 și 8 grade, cele mai ridicate urmând a se înregistra în jurul datei de 12 octombrie. Apoi, până la sfârșitul celei de a doua săptămâni, media regională a temperaturilor minime se va situa în jurul valorii de 3 grade. Sunt prognozate precipitații abundente în zilele de 11 și 12 octombrie, dar ploi slabe, pe arii restrânse, vor fi posibile posibile și în celelalte zile ale intervalului, cu precădere pe 15 şi 16 octombrie.

LA MUNTE Valorile termice se vor menține sub cele specifice perioadei, maximele diurne urmând a se încadra, în medie, între 4 și 7 grade. Temperaturile nocturne vor oscila în prima săptămână între -2 și 2 grade, cu cele mai scăzute valori la începutul intervalului de prognoză, dar și în jurul datei de 13 octombrie. În a doua săptămână de prognoză, minimele termice nu se vor modifica semnificativ, urmând a se situa în jurul valorii de 0 grade. Pe 11 și 12 octombrie vor fi precipitații mixte, pe arii extinse, local importante cantitativ, dar probabilitatea de apariție a acestora se va menține relativ ridicată și în restul intervalului de prognoză, cu precădere între 14 și 17 octombrie, când se vor semnala pe arii mai restrânse şi vor fi mai slabe cantitativ.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *