Marțea neagră: Vidanjorii politici pe invers ies la încălzire

Dumitru Toni MonacuDupă lupte crâncene și sângeroase purtate ba în fața publicului ba în culise, scena politică botoșăneană și-a definitivat cumva figuranții care se vor căpătui cu  câte un sejur  ”all-inclusive” de patru ani în Capitală, pe spinarea populimii. Am spus ”cumva” pentru că, numai măria-sa DNA-ul mai poate schimba la acest moment configurația listelor cu ”turiștii” noștri de lux. Nu am ideee ce sumă a alocat Guvernul pentru alegerile parlamentare de la Botoșani, dar oricare ar fi ea, cel puțin 80 la sută ar putea fi lesne economisită. Și asta pentru că, așa cum se prezintă listele, dar și … votanții la scrutin, șapte parlamentari sunt cunoscuți cu nume și prenume, fără niciun dubiu. Ei sunt: Doina Elena Federovici, Tamara Ciofu, Mihaela Huncă și Răzvan Ilie Rotaru din partea PSD, Costel Șoptică, Vasile Cristian Achiței și Cristian Constantin Roman din partea PNL. Asta numai dacă, în urma ”demersurilor neortodoxe” nelipsite din arsenalul doritorilor de ranguri,  nu se vor mai schimba poziții și oameni între ei.

like facebook      Practic, nu ar mai rămâne de stabilit sau, mă rog, de ales decât doar doi parlamentari. În aceste condiții, ce rost mai are să cheltuim atâția bani, timp și energii pentru ei? Cum cele două partide și-au dat mâna mișelește pe sub masă și au făcut tot posibilul (legal, firește!) pentru eliminarea partidelor mici și a independenților, nu au decât acum să-și împartă și cele două fotolii frățește și să ne scutească de toate mizeriile care vor fi deversate de ”vidanjorii politici” ai  campaniilor electorale. Că sunt o groază de oameni care  sunt angrenați în asemenea … servicii!

Dacă listele sunt făcute cu cap sau cu coadă, nu mai are importanță. Marii absenți (Ovidiu Portariuc și Verginel Gireadă) au fost victimele propriilor lor erori, deci nu au pe umerii cui arunca vina. Pentru că în politică – și ar fi trebuit ca ei să fi știut din start, treaba asta ! – se sacrifică orice și oricum, doar-doar    s-or mai înmulți drăciile alea de procente care provoacă dureri de cap liderilor politici și evenual hemoroizi celorlalți.

În concluzie, județul va fi cu siguranță roșu. Problema e cum va fi țara! Pentru că mi-e greu să cred că PSD-ul, la nivel național, va depăși cincizeci de procente. În condițiile în care președintele (cel care, de altfel numește premierul) reușește să adune pe partea dreaptă cincizeci și un pic de procente, PSD-ul, deși câștigător al alegerilor, va fi obligat să intre în opoziție. Dacă roșii vor reuși vreo alianață contra firii cu careva,  vor fi obligați să lupte la baionetă pentru obținerea mandatului de prim-ministru.  În oricare din cele două situații, noi populimea, vom avea parte cu vârf și îndesat de soluții imorale, trădări, compromisuri, migrări, bălăcăreli televizate ș.a.m.d. Adică exact ceea ce detestă românul normal, sătul până peste cap de ”vidanjorii politici pe invers” care deversează zilnic pe toate canalele, cantități uriașe de dejecții mentale amestecate cu minciuni gogonate, promisiuni fantasmagorice și câte și mai câte!

One thought on “Marțea neagră: Vidanjorii politici pe invers ies la încălzire

  1. Dar Budai nu merge?Prost informat mai sunteți…In alta ordine de idei se spune prin oras ca Doinita v-a promis un post călduț daca nu e criticata…Chiar asa de ieftin va vindeți???Am înțeles ca liberalii sunt „mici Dumnezei” pe Pamant,dar s-o ridici si pe Federovici in slavi mi se pare prostituție intelectuala( daca se poate spune asa)PS Lasati-va de analiza politica căci nu e punctul forte..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *