Dar cu ghinion! Un botoşănean a ajuns la puşcărie din cauza unui … cadou

revolver-lefaucheux-m188Un tânăr a fost condamnat la închisoare cu executare după ce poliţiştii i-au găsit în casă, în timpul unor percheziții, un pistol vechi şi 54 de cartuşe. Gelu Amoaşei era suspect de comiterea mai multor furturi şi poliţiştii au descins la locuinţa sa.

În momentul în care i-au cotrobăit prin casă, poliţiştii au descoperit pistolul şi gloanţele despre care tânărul a spus că le-a primit cadou de la patronul său italian când a muncit în peninsulă.

Cum nu avea acte pe armă şi gloanţe, oamenii legii i-au făcut dosar penal. În timpul cercetărilor, poliţiştii au expertizat arma şi au menţionat că este un revolver belgian Lefaucheux M188 produs între anii 1858-1865, însă funcţional. Au testat şi gloanţele în poligon, însă din 54 doar unul era funcţional.

like facebookAnchetatorii l-au acuzat de contrabandă calificată pentru că a introdus în ţară arma letală fără a o declara. Cum mai avea o condamnare pentru lovire, distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri, judecătorii i-au aplicat o pedeapsă cu executare de trei ani, 11 luni şi 10 zile.

Sentinţa a rămas definitivă după ce judecătorii Curţii de Apel Suceava i-au respins, în cursul săptămânii trecute, apelul.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *