Radu Banciu: Să se doneze apă și pentru „Lacul cu nuferi”, așa cum s-au donat bani pentru „Cumințenia Pământului”

Foto: Adevarul
Foto: Adevarul

Radu Banciu a vorbit în ediția de miercuri a emisiunii ”Lumea lui Banciu” despre secarea „Lacului cu nuferi” de la Ipotești, cunoscut ca fiind și „Lacul lui Eminescu”.

Jurnalistul propune guvernului să se strângă bani, așa cum s-au strâns și pentru sculptura „Cumințenia Pământului”, pentru salvarea lacului.

like facebook„Lacul cu nuferi de la Ipotești, un monument al naturii, adică un fel de Cumințenia Pământului dar pe verso, uitat bineînțeles de noi toți, aproape că a secat. Un obiectiv turistic important în Bucovina, atribuit memoriei poetului Mihai Eminescu.

radu-banciuEminescu stătea și se uita la lacul ăsta. Luciul de apă, l-o fi cumpărat Mitică Dragomir, se află în pădurea Baisa, la 7 km de municipiul Botoșani. Zici că e pădurea de la Katyn. S-ar fi prăbușit Guvernul României dacă se ducea în pelerinaj vreodată, că nu este aeroport la Botoșani.

“Dacă nu plouă cât de curând lacul dispare”, spune Miluță Jijie.

Uite o idee bună pentru statul roman: să doneze pentru apă. Să umple lacul lui Eminescu. Să dea cetățenii bani pe Facebook, Twitter, astea sunt rețelele de salvare a lacurilor din România”,a spus Banciu.

”Lacul cu nuferi” din localitatea Ipotești – județul Botoșani, care a fost sursă de inspirație pentru poetul Mihai Eminescu în mai multe poezii, se află în pericol de a seca din cauza secetei din acest an.

Nivelul apei lacului a scăzut atât de mult, încât renumiții nuferi galbeni sunt amenințați cu dispariția.

Sursa: Stirile B1 TV

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *