Noi fonduri pentru subvenţia la motorină şi triplarea sumelor primite ca avans pentru plăţile directe

tractor la arat- agriculturaGuvernul a aprobat în şedinţa de miercuri majorarea sumei alocate pentru plata ajutorului de  stat pentru motorină în agricultură în 2016, de la 338,819 milioane lei la 647,248 milioane lei.

like facebookSe asigură astfel resursele financiare necesare pentru plata ajutorului de stat pentru motorina utilizată agricultură în trimestrele II şi III în 2016, având în vedere că din suma de 338,819 milioane lei alocată iniţial s-au utilizat până în prezent 314,446 milioane lei.

Măsura vine în sprijinul agricultorilor, prin finanţarea şi în anul 2016 a schemei de susţinere a cheltuielilor producătorilor agricoli, prin diminuarea costurilor de producţie, şi încurajează desfăşurarea în continuare a activităţilor din agricultură.

La nivelul judeţului Botoşani, în acest an s-au făcut plăţi către peste 37.400 de beneficiari ai acestui tip de sprijin, alte 200 de dosare urmând să fie instrumentate în perioada imediat următoare. Cuantumul subvenţiei pentru un litru de motorină folosită în agricultură este de 1,7975 lei.

„Totodată, directorul general al APIA a anunţat că avansul la plăţile directe aferente campaniei 2016 va fi triplu, prin comparaţie cu anul 2015. Înţeleg că la unii dintre fermieri va fi 170 euro/ha, iar la alţii va depăşi 200 euro/ha. Plata avansului la plăţile directe va fi demarată după data de 16 octombrie 2016, însă mai multe detalii vor fi oferite chiar de către specialiştii de la APIA, al căror comunicat de presă este aşteptat în acest sens.”, a declarat prefectul Dan Nechifor.

Sursa: comunicat presa

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *