FOTO Protest la Tribunalul şi Judecătoria Botoşani

grefier-greva-tribunal2Zeci de grefieri au întrerupt, vineri dimineaţa, activitatea protestând în faţa Tribunalului Botoşani. Grefierii de la cele două instanţe şi parchete sunt nemulţumiţi de numărul orelor de muncă, solicitând revenire la programul de opt ore pe zi. O altă revendicare vizează adoptarea unui Statut al personalitate juridică din cadrul instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea.

Acordarea pensiei de serviciu după 25 de ani activitate efectivă în funcţie, fără limită de vârstă. Grefierii susţin că sunt susţinuţi şi de magistraţi, însă cei din urmă şi-au suspendat protestele proprii.

” Solidarizăm cu colegii noştri de la Bucureşti, care între orele 10-13 protestează. Au plecat şi de la noi cinci colegi. Majoritatea persoanalului sunt femei şi nu mai avem timpul material de a recupera aceste ore. Fiecare om are drept la timp liber. La noi sâmbătă, duminica plus în cursul săptămânii, până la 20-21 se lucrează”, a declarat Liliana Amariei, grefier şef în cadrul Judecătoriei Botoşani.

Totuşi grefierii au asigurat primirea cererilor la registratură, activitatea de arhivă şi şedinţele de judecată.

One thought on “FOTO Protest la Tribunalul şi Judecătoria Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *