A furat 8000 de euro de la o persoană pe care o cunoscuse pe tren şi a făcut cinste la tot satul

borsetaUn cioban din judeţul Botoşani a dat lovitura vieţii după ce reuşit să fure 8.000 de euro de la o persoană cu care se cunoscuse pe tren.

Petru Ciocan, de 43 de ani, a lucrat ca cioban în jurul Bucureştiului şi la sfârşitul lunii septembrie, anul trecut, se întorcea acasă când s-a întâlnit, în Gara de Nord, cu Ioan Cristian Vecliuc, proaspăt întors din Spania. Cei doi s-a împrietenit, iar stranierul a schimbat, de faţă cu botoşăneanul, 100 de euro scoşi dint-o borsetă.

Au băut bere şi s-au pornit cu trenul spre Botoşani. În gara Ploieşti Ioan Cristian Vecliuc a ieşit să fumeze o ţigară şi a lăsat borseta cu bani pe banchetă, lângă noul său prieten, însă când s-a întors acesta dispăruse cu borseta în care se aflau banii ce trebuiau daţi la achiziţia unei case. Bucuros de pradă, Petru Ciocan, a ajuns în satul natal, Costeşti, şi a început să facă cinste la toată lumea. Şi-a cumpărat un cal, trăsură şi 1000 de euro i-a dat unei vecine să îi strangă.

like facebookA băut zile în şir până când a fost prins de poliţişti. A recunoscut fapta, însă a spus că în borsetă, deşi nu a numărat banii, se aflau în jur de 2.000 de euro. A ajuns să fie condamnat la un an de închisoare şi obligat la plata 7050 de euro daune materiale şi 10.000 de lei daune morale. Sentinţa a rămas definitivă după ce nu a fost atacată de părţi.

2 thoughts on “A furat 8000 de euro de la o persoană pe care o cunoscuse pe tren şi a făcut cinste la tot satul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *