Constructorii ar putea întrerupe lucrările de reabilitare a rețelei de apă și canalizare în municipiul Botoșani. Vezi motivul!

retele canalizareLucrările privind reabilitarea rețelei de apă și canalizare în municipiul Botoșani ar putea să nu fie finalizate la termen. Și asta pentru că nu sunt disponibile fonduri în acest moment pentru plata firmelor care au câștigat licitațiile. Vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, a declarat că de un an de zile se fac demersuri la Ministerul Fondurilor Europene pentru alocarea sumelor necesare finalizării investiției, însă fără succes.

like facebookSingurul impediment care ar putea duce la neîncadrarea termenului de execuție ar putea să îl constituie lipsa fondurilor disponibile în acest moment. Sunt probleme și există riscul să înceteze ritmul de lucru datorită întârzierilor de plată pe lucrările la rețeaua de apă și canalizare. De un an de zile s-au făcut demersuri și au existat promisiuni de la Ministerul Fondurilor Europene să se aloce bani pe programul Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), dar din păcate nu s-a întâmplat nimic. Directorii Nova sunt la București pentru a insista în vederea obținerilor fondurilor necesare, astfel încât lucrările să poată fi finalizate”, a menționat Toma.

 

El spune că în cazul în care nu vor fi făcute plățile către constructori, aceștia vor întrerupe lucrările.

Proiectul derulat la nivelul municipiului Botoșani își propune reabilitare a 1832 metri rețele distribuție apă potabilă și extinderea acestora cu peste 16.000 metri incluzând și o stație de pompare apă potabili precum și extinderea rețelelor de canalizare cu 29 mii metri și realizarea a 13 stații pompare apă uzată.

Lucrările la rețeaua de canalizare sunt realizate în municipiul Botoșani în proporție de 54 %, iar cele la rețeaua  de apă 79%. La această dată se lucrează pe străzile: Ion Creangă,. Humăriei, Vasile Conta, Plopilor, Mușat Vodă, Moara de Foc, Eroilor, Luminii, Tomis, Zimbrului, Spătari-Milescu, Cronicar Neculce, 1 Mai, Tulbureni, Peco, Anstasie Bașotă, Vulturului, Izvorului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *