Liderul LSI Botoșani: Nu știu de ce învățământul trebuie să fie folosit tot timpul ca un câmp tactic de desfășurare a forțelor politice

liviu axinteReprezentanții sindicatelor locale din învățământ condamnă amestecul politicului în organizarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de directori de școli. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani, susține că cel mai probabil va interveni Ministerul Educației în dezamorsarea conflictului de la Botoșani.

like facebookVedem că este o luptă politică pe acest concurs. Nu mi-am dorit să fie acest lucru, dar dacă el există…Nu știu de ce învățământul trebuie să fie folosit tot timpul ca un câmp tactic de desfășurare a forțelor politice. Va fi tranșat în instanță sau probabil se va implica ministerul în dezamorsarea acestei situații. Cred că această situație este efectul extraordinarei reforme a învățământului făcută de fostul ministru Funeriu. Acesta este efectul Legii 1, ceea ce trăim astăzi, când examinarea unui profesor care aspiră la funcția de director este făcută de o persoană care nu are nicio treabă cu învățământul.”, a spus Axinte.

El este convins că prin atitudinea de boicotare și amânare a concursului se dorește de fapt blocarea acestuia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *