Vreme schimbătoare în următoarele două săptămâni. Ce anunță meteorologii

frunzeAdministrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și precipitațiilor în perioada 3-16 octombrie. Potrivit meteorologilor, în Moldova, incepând din data de 4 octombrie, vremea se va răci apreciabil, astfel că valorile de temperatură vor deveni în perioada 5 – 6 octombrie mult mai coborâte decât cele normale în prima decadă a lunii octombrie; mediile maximelor vor fi de 10…16 grade şi ale minimelor de 4…8 grade.

like facebookÎn cea de-a doua săptămână se estimează o creştere uşoară şi treptată a valorilor termice, cu precădere a celor diurne, ce vor urca spre 16…18 grade la sfârşitul intervalului de prognoză, atunci când vor deveni apropiate de cele climatologic specifice mijlocului de octombrie. Prima săptămână a intervalului de referinţă va fi caracterizată de intervale cu ploi frecvente ce pot fi local mai importante cantitativ, urmând ca apoi probabilitatea de ploaie să fie mai redusă.

LA MUNTE Vremea se va răci brusc şi semnificativ, astfel că în intervalul 5 – 11 octombrie valorile termice vor deveni negative pe timpul nopţilor, iar ziua vor fi în medie de 2…6 grade. Apoi este estimată o creştere uşoară şi treptată a temperaturilor, ce vor deveni apropiate de cele normale la mijlocul lunii octombrie, cele nocturne devenind, în medie, pozitive. Pe parcursul primei săptămâni, precipitaţiile vor fi pe spaţii extinse şi local în cantităţi mai importante. La început va ploua, dar începând din noaptea de 4 spre 5 octombrie ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Pentru cea de-a doua săptămână, estimările arată o probabilitate de precipitaţii mai redusă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *