Continuă lupta pe funcțiile de directori. Nouă consilieri locali ai PSD contestă dispoziția dată de primarul Flutur

cl 2016 1Nouă consilieri municipali ai PSD au trimis o adresă prefectului de Botoșani, Dan Nechifor, prin care cer să ia act de faptul că dispoziția dată de primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, cu privire la numirea unui reprezentant al primarului în comisia de concurs pentru directorii de școli, s-a făcut cu încălcarea hotărârii Consiliului Local din 28 septembrie, prin care s-a decis desemnarea a doi reprezentanți din Consiliu Local în comisiile de concurs. Ei susțin, în petiția trimisă reprezentantului Guvernului în teritoriu, că dispoziția dată de primarul Flutur încalcă ”prevederile Legii 215 precum și reglementările speciale din Ordinul Ministerului Educației”.

like facebookCei nouă semnatari PSD sunt: Marian Murariu, Călin Bosovici, Ioan Brânzei, Vasile Chiru, Silvia Diaconu, Ady Petrușcă, Ovidiu Portariuc, Vicol Daniela și Tănasă Gabriel.

Prefectul susține că va transmite consilierilor PSD același răspuns pe care l-a trimis tuturor consiliilor locale din județ, cu privire la aceste comisii.

Eu am transmis o adresă către Inspectoratul Școlar, odată cu adresa pe care am transmis-o către toate consiliile locale, referitoare la punctul de vedere al Instituției Prefectului la ceea ce înseamnă, potrivit Legii 215 și Constituției României autoritățile publice locale. Dacă actul nu prevede expres, înseamnă că este un reprezentant al executivului și unul al legislativului. Nu pot decât să le trimit același răspuns pe care l-am trimis tuturor consiliilor locale din județ”, a menționat Dan Nechifor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *