Marțea neagră: Elefanți fără fildeși

Dumitru Toni MonacuNici nu s-a uscat bine cerneala de pe hrisovul care consfințește candidaturile liberalilor botoșăneni la parlamentare că iată, au și ieșit la rampă câțiva nemulțumiți care, voalat sau nu, au anunțat că, în semn de protest, nu vor pune osul la bătaie pe timpul campaniei. De parcă acest partid ar trebui să graviteze în jurul lor și din când în când să-i întrebe : ”Domnule X, sunteți de acord cu măsura Y? Dacă nu, schimbăm măsura!”

Ei bine, nu măsura trebuie schimbată, ci … domnul X. Că la liberali disciplina de partid nu stă în banca întâi, știm de multă vreme. Sub masca democrației totale, de-a lungul timpului, mulți frustrați au luat-o razna, pițigăind pe toate canalele media despre cât de anapoda sunt luate uneori, hotărârile importante în partid. Efectul cotcodăcelilor lor a dus la subțierea rândurilor electoratului galben spre marea bucurie a social-democraților care, stând la cutie, adună punct cu punct procentual … s-ajungă la cașcaval! Sau iarăși pe val!

like facebookÎn câteva zile, probabil, vor fi stabilite și la roșii listele cu candidați. Credeți că va ieși în față vreun ștab  sau ștăbuleț care să declare că nu susține partidul în campanie? NICIODATĂ! Așa ceva este de neconceput la PSD și mi se pare mai mult decât normal.  Un partid în care disciplina este Cenușăreasă ajunge mai devreme sau mai târziu o … gloată, ecuația fiind extrem de simplă : cui nu-i place, nu are decât să lase politica și să se apuce de muncă. Dar cine-i prostul ăla? În aceste condiții este limpede că social-democrații se vor așeza în curând gospodărește lângă oala cu bunătăți a guvernării iar liberalii vor înghiți în gol încă patru ani. Unii dintre ei – exact cei care cotcodăcesc astăzi – vor încerca să prindă un post de spălător de blide la PSD în speranța că vor primi și ei, acolo, o acadică, o grisină, o firimitură. Că mai mult nu au de dat nici social-democrații pentru că au și ei gurile lor (și nu puține!) de hrănit.

Revenind la nemulțumirile celor cărora li s-au dat sacii jos din căruță, nemulțumiri exprimate cu subiect și predicat în presă sau prin alte mijloace de propagare a informațiilor, normală ar fi … ejectarea (era să zic precum Vanghelie!) lor din partid. Numai așa s-ar curăța arborele liberal de ramurile uscate care, pe lângă faptul că nu aduc nimic bun,  propagă boala și la mlădițele sănătoase. În concluzie, galbenii au de ales în a tăia ramurile uscate  de la rădăcină pentru (în primul rând!) limitarea răspândirii maladiei și în a tolera în continuare datul din urechi al  elefanților sau elefănțeilor fără fildeși. Că dacă aveau fildeși, aveau valoare la purtător. Ceea ce nu e cazul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *