Continuă circul în CL de la organizarea concursului pentru directorii de școli. Ce s-a întâmplat în ședința de luni!

consilieri-pnl-fara-psdConsilierii locali au fost convocați, luni, în ședință de îndată, după ce prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a revocat Hotărârea de Consiliu Local din 28 septembrie privind desemnarea reprezentanților CL în comisiile de concurs pentru ocuparea funcțiilor de director ale unităților de învățământ. Consilierii PSD au sabotat ședința, absentând în masă, astfel că secretarul Primăriei, Ioan Apostu, a spus că ședința se amână din lipsă de cvorum.

like facebookAbsența social-democraților de la ședință a stârnit indignare în rândul consilierilor liberali.

Consilierii PSD îşi doresc să blocheze organizarea concursului pentru ocuparea posturilor de director. Când am început AGA la Urban Serv, nu ştiam de ce colegii noştri nu se prezintă. Fiindcă ceea ce trebuia să votăm la AGA erau lucruri absolut normal să se întâmple. Iată că am înţeles mesajul acestor domni, iată că vedem cam cum ar trebui să arate România sub guvernarea PSD. Cum? Politizând absolut totul”, a declarat Cătălina Lupașcu.

Și primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a declarat că social-democrații botoșăneni nu respectă legea.

Dacă nu votează o dorinţă a noastră de dezvoltare a municipiului, e altceva, nu e pe lege, poate. Dar în momentul în care nu respecţi legea, și am dat trei-patru exemple din ședința trecută, despre ce să vorbim mai mult? S-a întâmplat ceea ce trebuia să se întâmple, dar acţiunea social-democraţilor este consecventă şi la nivel naţional. Pentru că nu e problema de la Botoani, este problema Comisiei de învăţământ de la Senat care a venit cu un amendament la aceste concursuri şi au măsluit chiar şi o semnătură”, a menționat Flutur.

Consilierii PSD au venit, săptămâna trecută, cu un proiect de hotărâre prin care au propus ca din comisia de examen să facă parte doi social-democrați, respectiv Silvia Diaconu și Ioan Brânzei, în condiţiile în care, în aceste comisii trebuia numit un reprezentant al primarului şi unul al Consiliului Municipal. Hotărârea nu a primit nici viza de legalitate din partea secretarului Primăriei Botoșani și, în plus, a fost întoarsă de la prefect. Ședința a fost reprogramată pentru marți.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *