Fostul director al Nova Apaserv, pus să returneze o ieșire de zece zile în Australia

adi-petrusca-dan-deleanu-toma-liviuConsiliul de administrație al societății Nova Apaserv a decis, joi, ca fostul manager Gabriel Cârlan să returneze banii dați din bugetul societății pe o ieșire în Australia.

like facebookDan Deleanu, președintele Consiliului de Administrație al Nova Apaserv, a declarat că Cârlan a decis de la sine putere, fără a informa Consiliul de Administrație, să participe la Congresul Mondial al Apei, care se desfășoară în perioada 5-15 octombrie 2016, în Australia, toate cheltuielile aferente cu deplasarea, în valoare de aproape 4.400 euro, fiind suportate din bugetul societății.

Noi am fost informați abia în cursul zilei de miercuri de către președintele Asociației Române a Apelor de intenția de participare a domnului Cârlan și de faptul că întreaga contravaloare a acestei deplasări a fost deja achitată, respectiv cheltuielile aferente, viză, bilete de avion, cazare, înscrierea oficială la diverse activități. Conform legii, directorii au obligația de a informa Consiliul de Administrație în mod regulat asupra operațiunilor întreprinse și a celor avute în vedere”, a menționat Dan Deleanu.

Consiliul de Administrație al Nova Apaserv s-a întrunit joi pentru a discuta asupra acestui aspect și a decis că deplasarea în Australia a lui Cârlan nu mai este oportună, având în vedere că nu mai este director, iar în plus s-a decis acționarea în judecată a fostului manager pentru recuperarea sumei.

Având în vedere faptul că nu mai reprezintă oficial societatea Nova Apaserv, s-a decis solicitarea unui punct de vedere de la Asociația Română a Apelor privind rambursarea unei părți a sumei, iar pentru restul sumei ne vom îndrepta în instanță împotriva domnului Cârlan pentru recuperarea acestui prejudiciu pe care noi credem că l-a efectuat societății, având în vedere că nu a avut acordul și avizul CA”, a adăugat Deleanu.

Plecarea în Australia a fostului șef de la Nova era pentru zece zile.Vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, a spus că în acest caz s-a încălcat nota de serviciu.

Salut hotărârea Consiliului de Administrație ca fostul director să nu mai plece în delegație. Dânsul a fost obișnuit”, a spus Toma.

 

One thought on “Fostul director al Nova Apaserv, pus să returneze o ieșire de zece zile în Australia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *