Daune uriaşe în urma unui accident mortal

accident hutaniDosarul în care era judecat şoferul ce a produs un accident mortal soldat cu doi morţi a fost finalizat, marţi, de Judecătoria Botoşani, însă sentinţa nu este definitivă. Ştefan Sava, un taximetrist, a fost condamnat la doi ani de închisoare.

like facebookAsiguratorul maşinii sale a fost obligat la plata unor daune uriaşe către rudele victimelor din accident, respectiv 213.000 de euro. De asemenea fiica unei dintre victime, Constantin Amănăloaie, va primi o pensie de 196 de lei lunar.

Evenimentul rutier s-a produs, în aprilie 2013, când Ştefan Sava aflat la volanul unui autorism tax înmatriculat în judeţul Neamţ şi se îndrepta dinspre Botoşani spre Suceava.

În curba dinainte de podul peste Siret, Ştefan Sava a pierdut controlul volanului, luând acostamentul de pe partea dreaptă a drumului. În încercarea de a redresa maşina, acesta a tras tare stânga, intrând pe contrasens, sub roţile unui mastotond încărcat cu ciment, care circula regulamentar din sens opus.

accident hutaniAutocisterna condusă de Petru Cezar Băiceanu, de 45 de ani, din Bicaz, s-a răsturnat pe o parte a drumului, iar taximetrul pe cealaltă parte.

accident hutaniTrei persoane au rămas încarcerate, două dintre ele decedând pe loc.

Victimele au fost doi bărbaţi, Constantin Amănăloaie, de 28 de ani, din Leorda, şi Petru Barbalată, de 46 de ani, din Bucecea.

În urma anchetei s-a dispus o expertiză criminalistică ce a stabilit ca principala cauză viteza mare cu care circula taximetristul.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *