Doi actori ai Teatrului ”Mihai Eminescu” primesc titlul de Societar de Onoare

Casa Tineretului - Teatrul Mihai Eminescu BotosaniDoi actori ai Teatrului ”Mihai Eminescu” vor primi distincția de Societar de Onoare, pentru întreaga carieră artistică.

Este vorba de actriţa Narciza Vornicu şi regizorul tehnic şi actorul Constantin Adam, care au avut peste 40 de ani de activitate neîntreruptă la Teatrul Mihai Eminescu.

like facebookPropunerea a venit din partea conducerii Teatrului ”Mihai Eminescu”, în adresa trimisă municipalității precizându-se că ”Constantin Adam, prin felul său de a fi, impune, şi se impune ca un adevărat model, ca o persoană ce respectă deontologia profesională şi morală în relaţiile interumane, care ştie măsura lucrului bine făcut, acţiunile lui fiind recunoscute ca făcând parte dintre cele de largă notorietate, nu numai pe plan local. S-a bucurat de-a lungul timpului de colaborarea şi aprecierea unor cunoscute personalităţi ale culturii: Dan Alecsandrescu, Adrian Lupu, Silviu Stănculescu, Ion Lucian, Florin Zamfirescu, Dan Puric, Ion Caramitru, Ion Sapdaru, sau Claudio Schot şi Andro Enukidze, Ozcan, Erwin Şimşensohn”.

La rândul său, actrița Narciza Vornicu susține că : ”Niciodată nu mi-am făcut bilanţul la câte roluri am jucat şi mari şi mici! Toate le iubesc pentru că sunt parte a vieţii mele, sunt identităţi ale sufletului meu şi a conştiinţei mele, sunt 40 de ani petrecuţi În lumina reflectoarelor, a aplauzelor şi a florilor! ”.

Titlul de ”Societar de onoare” se atribuie personalului artistic pentru merite deosebite în activitatea şi/sau la ieşirea la pensie, după o perioadă de muncă încununată de rezultatele meritorii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *