FOTO! Trei cicliști din Belgia străbat peste 1000 km pentru a ajuta bătrânii din România. Ei au ajuns și la Botoșani

ciclisti-belgieni-ingrijire-domiciliu-1Trei cicliști belgieni, care vor străbate mai mult de 1000 km în zece zile pentru a promova necesitatea serviciilor de îngrijiri la domiciliu în România și pentru a colecta fonduri necesare furnizării acestor servicii în comunități rurale din România, au ajuns, miercuri, la Botoșani.

like facebookCicliștii belgieni reprezintă organizația ADR Vlaanderen și urmăresc strângerea de fonduri atât din Belgia, cât și din România, dar și de oriunde în lume unde există copii ai bătrânilor din România.

Ei au fost primiți de către prefectul Dan Nechifor și președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți.

Suntem aici să atragem atenția că bătrânii din România au nevoie de servicii care să fie finanțate din bani publici, servicii care pot fi furnizate la nivelul fiecărui județ și la nivelul fiecărei comunități. Încercăm să pilotăm astfel de servicii în zone rurale, unde accesul bătrânilor la serviciile de îngrijire la domiciliu este aproape zero, în condițiile în care bătrânul din România are copii plecați în Spania, Italia, Germania și în condițiile în care pensiile sunt foarte mici.”, a declarat Cristina Vladu, coordonator proiect.

ciclisti-belgieni-ingrijire-domiciliuPersoanele implicate în proiect vor să atragă fonduri europene pentru înființarea unui astfel de serviciu la Botoșani, prin organizarea unor parteneriate între Consiliu Județean, Prefectură, Direcția de Sănătate Publică, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Să fim pregătiți când vin bani europeni să mergem pe planul acesta pe care îl desenăm împreună”, a adăugat Cristina Vladu.

Cei trei cicliști belgieni, care au vârste între 58 și 69 de ani, spun că vor să strângă 17.000 euro pe care să-i doneze proiectului.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *