Măsuri dispuse la Maternitatea Botoșani după moartea bebelușului. Ce vor trebui să facă toate gravidele!

gravidaReprezentanții Spitalului Județean au dispus o serie de măsuri, după cazul de săptămâna trecută când un bebeluș a murit la 31 de ore după naștere. Potrivit medicului Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, de acum înainte se vor recolta probe la orice naștere, inclusiv din coprocultură. Asta pentru a preîntâmpina astfel de cazuri și pentru a ști din timp dacă copilul a contactat vreo infecție din burta mamei. Până acum, astfel de investigații nu erau obligatorii.

like facebookLa internare pacientelor din Secția de Obstetrică se va recolta coprocultură, amniocultură, dacă este cazul, și însămânțarea secrețiilor din endocol, chiar dacă s-au efectuat investigația anterior internării. O altă măsură vizează instruirea cadrelor medicale și a pacienților de către medicii obstetricieni privind conduita și modul de recoltare a probelor bacteorologice. Recoltarea pentru examenul bacteriologic a produselor biologice la naștere inclusiv în caz de cezariană. Cererea de analiză pentru laborator va fi efectuată în calculator la ora când proba a fost recoltată, nu a doua zi dimineață”, a declarat medicul Ștefan Bercea.

 

 

4 thoughts on “Măsuri dispuse la Maternitatea Botoșani după moartea bebelușului. Ce vor trebui să facă toate gravidele!

  1. :))) un pic de analize si la bunul simt al multor angazate de acolo nu strica
    daca nu le fluturi ceva banuti te trateaza ca pe ultimul om.
    eu sunt curios cum ar proceda aceste dihanii fomiste cand le arde casa si pompierul sau colegul de la ambulanta stau cu mana intansa :)))
    RUSINE DIHANIILOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *