Vremea se mai răcește! Prognoza meteo pe două săptămâni

frunzeAdministrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și precipitațiilor în perioada 19 septembrie-2 octombrie. Potrivit meteorologilor, în Moldova, valorile termice, atât cele diurne, cât și cele nocturne, vor fi în scădere până joi, 22 septembrie, apoi vor crește ușor și treptat.

like facebookPe ansamblul perioadei de prognoză, zilele vor fi mai reci decât în mod obișnuit în această perioadă, cu o medie a maximelor între 15 și 17 grade, în prima săptămână și 17…20 de grade în săptămâna a doua. Regimul termic nocturn va fi apropiat de cel climatologic în întreg intervalul, cu o medie a minimelor de 7…9 grade, mai ridicată în primele două dimineți. Condițiile de ploaie vor fi reduse, exceptând zilele de luni și marți (19…20 septembrie) când vor fi averse frecvente, însemnate cantitativ și cu caracter torențial.

LA MUNTE Regimul termic va fi în scădere până la mijlocul primei săptămâni, apoi va crește ușor și treptat. Scăderea, la valorile diurne, va fi de la o medie de 13 grade, în prima zi, până la 5…6 grade în data de 22 septembrie, apoi media maximelor va fi de 6…12 grade. La valorile din cursul nopților, scăderea va fi de la o medie de 9 grade la începutul intervalului, până la 0…-1 grad către finalul primei săptămâni, iar creșterea va însemna un regim termic, mediat la scara întregii regiuni, de la 0…-1 grad la începutul perioadei de prognoză, spre 4 grade la sfârșitul acesteia. Va ploua în perioada 19-21 septembrie, când cantitățile de apă vor fi însemnate, iar la altitudini mai mari, trecător, precipitațiile vor fi și sub forma de lapoviță și ninsoare. Probabilitatea de apariție a altor ploi, însă nu pe arii foarte extinse, va fi în creștere în intervalul 25-30 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *